Сайтқа кіру



Іздеу

Бастапқы Өндірістік жұмыс
KazakhRussian (CIS)English (United Kingdom)
Өндірістік жұмыс
Слоу фуд PDF Басып шығару E-mail

Экономика, технология және тағам өндірісін стандарттау колледжінде «Terra Madre» жер анасы Күніне арналған  «Slow Food» конкурсы өткізілді.

   Қазақстандағы  «Slow Food» конкурсын ұйымдастырушы - колледждің әлеуметтік әріптесі  «Инсар Астана» ЖШС директоры Х.Ж.  Ахметова. Конкурсқа  «Тамақтандыру мекемелері өнімдері өндірісінің технологиясы және ұйымдастырылуы» мамандығының үшінші курс  студенттері және арнайы пәндер оқытушылары белсене қатысты.

         Студенттер ұлттық тағамдардың  ерекшеліктері туралы  қызық слайдтар көрсетті. Сонымен қатар студенттер Қазақстандағы «Slow Foodтың»  ұйымдастырылуы туралы айтты. Ұлттық асхана туралы фильм көрсетілді. Конкурс кезінде  студенттердің өздері дайындаған бауырсақтары бойынша  «Бауырсақтар» көрмесі ұйымдастырылды.

slow1 slow4 slow2 slow3 slow5

 
мастер-класс PDF Басып шығару E-mail

2013 жылдың 21 қарашасында  «Тамақтандыру мекемелері өнімдері өндірісінің технологиясы және ұйымдастырылуы» мамандығының екінші және үшінші курс  студенттеріне арналған шеберлік үлгісі сабағы өткізілді.  Сабақты  Норвегия Корольдігі елшілігінің   бас аспазы Ермоленко Тамара «Асқабақтан жасалған жеңіл тағамдар», «Құс етінен жасалған тағамдар» тақырыбында өткізді.

masterc1   masterc2 masterc3 mastercl4

 
мастер-класс PDF Басып шығару E-mail

2013 жылдың 19 қазанында Халықаралық ынтымақтастық аясында  әлеуметтік әріптес «Дела рук Астана» жобасының авторы Ирина  Перминованың көмек көрсетуімен «Тамақтандыру мекемелері өнімдері өндірісінің технологиясы және ұйымдастырылуы» мамандығы студенттері үшін Шеберлік сағаты өткізілді. Шеберлік сағатын Норвегия Корольдігі елшілігінің бас аспазы Ермоленко Тамара «Балықтан жасалған жеңіл тағамдар» тақырыбында өткізді.

         Өткізілу мақсаты: оқыту және біліктілік деңгейін арттыру, кәсіптік шеберлікті жетілдіру, жаңа технологияларды енгізу, Норвегия аспаздық өнерімен танысу.

       Сабаққа Норвегия Корольдігі елшілігі басшысының орынбасары Виктор Вальдемар Йенсен  қатысты.

masterclass1 masterclass2 masterclass3 masterclass4

 
PDF Басып шығару E-mail

 

 Білім үрдісінде оқушылардың мамандығы бойынша алған теориялық білімін және қажетті тәжірибелік дағдыларын дамыту, білімін жүйелеу, тереңдету кәсіптік тәжірибенің  мақсаты болып табылады. Тәжірибе кезінде  оқушылар кәсіптік ептілік, сонымен қатар өздерінің шығармашылық және ұйымдастырушылық мүмкіндіктерін қалыптастырады.

  

Өндірістік тәжірибелер «Тамақтану мекемелері тағамдарын өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру», «Есеп және аудит», «Стандарттау, метрология және сертификаттау», «Орман шаруашылығы», «Баубақша-саябақ және ландшафт құрылысы», «Элеваторлық, ұн, жарма және құрама жем өндірісі» мамандықтары бойынша   қаланың базалық кәсіпорындарында өтеді. 2009-2012  жылдар аралығында келісім-шарттар  жасалды:

 

Мамандық  атауы

        жылдар

 

2008-2009

2009-2010

2010-2011

«Есеп және аудит»

15

18

25

«Тамақтану мекемелері тағамдарын өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру»

15

20

28

«Орман шаруашылығы», «Баубақша-саябақ және ландшафт құрылысы»

3

3

4

«Стандарттау, метрология және сертификаттау»

12

15

20

«Наубай,макарон және кондитерлік өндірісінің  технологиясы»

3

10

5

«Элеваторлық, ұн, жарма және құрама жем өндірісі»

3

5

10

Барлығы

51

72

92

 

 

Экономика, технология және тағам өндірісін стандарттау

колледжінің  түлектерін шығару және жұмысқа орналастыру

Мамандықтары

2009-2010 оқу жылдары

2010-2011 оқу жылдары

 

Бітіргендер

ЖҰмысқа орналасқандар

Басқалар: д/д,ЖОО, ҚР ҚК

Бітіргендер

Жұмысқа орналасқандар

Басқалары: д/д,ЖОО,

ҚР ҚК

4234002 Тамақтандыру кәсіпорындары тағамдарын өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру

45

33

11

39

33

5

4407002

 Орман шаруашылығы  және бак- бақша –саябақ және ландшафт құрылысы

23

18

2

20

17

3

1601002 «Стандартизация, сертификация и метрология»

56

39

10

58

24

26

«Есеп және аудит»

59

40

11

61

39

22

Нан, макарон және кондитерлік өндірісінің технологиясы

21

10

11

-

-

-

Элеваторлық, ұн, жарма және құрама жем өндірісі

12

7

4

17

11

6

Брлығы:

216

147

49

195

115

62

 

Колледж  түлектерін жұмысқа орналастыру көрсеткіші  90,7 %

Жылдар

барлығы

Түлектерді жұмысқа орналастыру

ЖОО оқитындар

Жүктілік демалысында 

ҚРҚК  шақырылды

%

2009-2010

216

147

30

8

11

90.7

2010-2011

195

115

42

7

5

90.8

gramota 12gramota 13

«Күздің тоысн сыйлары», «Кел Алтын күз» көрмелерін арнайы пәндер циклы өткізді, 1,2,3 курс студенттер қатысты.

«Әдемі безендіргені үшін» ТППк-41 тобы, «Батыл ой», С-12 тобы, «Күзгі әзіл» С-11 тобы, «Орындау қиындығы» Т-12 тобы, «Қайталанбас» Е-32 топтары көзге түсті.

Шаралардың өткізілуіне арнайы пәндер оқытушылары Баймұқанова Л.Қ., Смирнова О.Д. Коваль М.Л.

sam 7901

sam 7783

sam 7906
sam 7905

sam 7799

20.10.2011 ж Технологиялық тәжірибе қорытындылары бойынша «Жасыл жетістіктерге – жол ашылсын» тәжірибелік конференция өтті. «Тамақтандыру мекемелері тағамдарын өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру» мамандығы бойынша 4 курс студентері қатысты. Конференцияға қонақтар шақырылды: Өндірістік жұмыс бойынша директордың орынбасарларының қалалық әдістемелік бірлестігінің төрағасы Корчевная Н.И. және әлеуметтік парннерлар. Өткізу жауапкершілігі директордың ӨЖЖ орынбасары Коваль М.Л. арнайы пәндер оқытушысы Баймұқанова Л.М., Байғабылова Г.Е.

SAM 7984

sam 8005

sam 8006

sam 7990

 

13.12.2011 ж. ҚР Тәуелсіздігінің 20 жылдығына араналған шаралар аясында ашық «Таза жақсы тағам – дені сау ұлт» шарасы «Слоу фуд- талғамдықты тәрбиелеу» жобасы бойынша өткізілді, жоба басшысы – «Инсар – Астана» ЖШС бас директоры Ахметова Х.Ж. кіріспе сөзбен колледж директоры Шалғымбаев С.Т. ашты. Шақырылғын қонақтар Корчевная Н.И., «Тағам және сервис» қалалық әдістемелік бірлестіктің төрағасы Баймұқанова Л.Қ. «Тамақтандыру мекемелері тағамдарын өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру» мамандығының 2,3,4, курс студенттері қатысты. Шараны әзірлеген және ұйымдастырған директордың ӨЖЖ орынбасары Коваль М.Л. 

sdc12917

sdc12939

sdc12970

sdc12953

 

23.12.2011 ж. «Сату жәрменкесі», «Дәм мейрамы» өткізілді. Технология бөлімінің студенттері, арнайы пәндер оқытушысы Смирнова О.Д., Баймұқанова Л.Қ., Коваль М.Л. 

sam 0343

sam 0334

sam 0322

sam 0328

 

28.12-30.12, 2011 ж. 4 разрядты аспазшы мамандығын алуға арналған 4 курс студенттерінің  біліктілік емтиханы өтті. «Инсар- Астана» ЖШС бас директоры Ахметова Х,Ж, шақырылды. 

sam 0269

 

sam 0270

sam 0271

sam 0313

sam 0317

 

 
<< Бірінші < Алдыңғы 1 2 3 Келесі > Соңы >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
© 2018 Колледж экономики, технологии и стандартизации пищевых производств. Барлық құқықтар қорғалған.
Joomla! — лицензия бойынша таратылатын еркін бағдарламалық жабдықтама GNU/GPL.
RocketTheme Joomla Templates